VšĮ „Motinos Teresės šeimų namai

2020 m. Birželio 1 dieną pradedamas vykdyti Sveikatinimo projektas „Atsakingos tėvystės ugdymo mokyklėlė”.

1 birželio, 2020

Nuo 2020 metų Birželio 1 dienos,  VšĮ Motinos Teresės šeimų namuose pradėtas vykdyti  „Atsakingos tėvystės ugdymo mokyklėlė“ projektas, kurį finansuoja Šiaulių miesto savivaldybė iš Bendruomenės sveikatinimo programos.

Projekto tikslas: bendradarbiaujant su Šiaulių miesto institucijomis tęsti kokybiškos kompleksinės pagalbos teikimą šeimai, bendruomenės nariams:  motyvuojant, skatinant fizinį aktyvumą šeimoje,  įdiegiant sveikus maitinimosi įpročius, dirbant prevenciškai. Taip pat sieksime stiprinti, aktyvinti, sveikątinti ir remti šeimą puoselėjant šeimos vertybes, bendradarbiaujant su kitomis įstaigomis vykdyti švietėjišką sveikos ir aktyvios gyvensenos skatinimo veiklą ir padėti šeimoms patiriančioms krizes didinti šeimos savivertę, stiprinant jos vertę visuomenėje.

Vykdant „Atsakingos tėvystės ugdymo mokyklėlė“ projektą bendrabarbiaujant su Šiaulių apskrities policijos komisariatu bus vykdoma saugaus eismo – traumų nelaimingų atsitikimų išvengimo prevencija organizuojant 4 susitikimus – mokymus su VDC „Aš ir draugai“, „Tarp savų“ ir bendruomenės nariais. Bendradarbiaujant su Šiaulių m. savivaldybės visuomenės sveikatos biuru. Vykdant širdies, kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto rizikos prevencija bus pravesta 2 kartus po 10 kartų mankštos, 6 paskaitos mokymai apie sveiką mitybą, 4 meno terapijos užsiėmimai   bendruomenės nariams. Projekto vykdytojos socialinio darbuotojo pagalba,   bus įdiegiama sveikos gyvensenos, sveikos mitybos pagrindai gyvenančioms mamoms ir bendruomenės nariams 1/sav. x 2val. viso: 70 val..  Vykdant sveikos ir aktyvios gyvensenos  prevenciją bus pravestos gydytojos 6 paskaitos – mokymai, šokio mokytojos 10 užsiėmimų, mitybos specialisto 10 paskaitos  – mokymai ir meno terapijos piešimas ant vandens ir smėlio 4 susitikimai. Bus suorganizuota šeimų šventė – vaikų krikštynos Gegužių kaime ir 3 dienų šeimų stovyklą Šventojoje „Bendravimas šeimos stiprybė“ Šventėje, šeimoms, bendruomenės nariams suorganizuotas bėgimas, įvairios varžybos ir rugtys.

Projektą vykdysime iki 2020 metų Gruodžio 15 dienos

Dėkojame projekto rėmėjams: Šiaulių miesto savivaldybei